Versowoodin palvelukokonaisuus tarjoaa eri kokoisten kiinteistöjen lämmitykseen riskittömän ja kustannustehokkaan tavan korvata perinteistä öljylämmitystä kotimaisella, uusiutuvalla polttoaineella.

Versowood tarjoaa palvelukonseptin, jonka avulla pellettilämmitykseen siirtyminen on helppoa ja ylläpito vaivatonta. Yhtiö toimittaa tarvittavan kokoisen lämpölaitoksen avaimet käteen –toimituksena ja operoi laitosta koko sopimuskauden ajan. Katso tästä pellettilämpökeskuksen asennusvideo.

- Esimerkiksi monet julkiset kohteet kuten koulut, päiväkodit ja terveyskeskukset sekä suuret kerrostalojen muodostamat taloyhtiökokonaisuudet ovat jo siirtyneet asiakkaiksemme, kertoo Versowoodin lämpöliiketoiminnan myyntipäällikkö Jarmo Ovaskainen.

Vaihtoehto öljylle

Lämmitysjärjestelmän vaihtoa mietittäessä on aina ensin syytä tehdä lämmitystapavertailu. Versowoodin pelletti on kotimainen, tehokas ja luotettava lämmitysmuoto, jolla voidaan korvata öljy lähes kaikenlaisissa vesikiertoisen lämmityksen kohteissa.

- Pienimmän 500 kW pellettikattilan vuotuinen lämmöntuotanto on noin 1000 MWh:n. Vastaavan energian tuottamiseen kuluu noin 100 000 litraa öljyä. Suurimmalla 950 kW:n kattilalla voidaan tuottaa noin 5000 MWh lämpöenergiaa, mikä öljylämmityksessä tarkoittaa noin puolta miljoonaa litraa vuodessa, Ovaskainen laskee.

Valitessaan Versowoodin lämpölaitoksen asiakas saa käyttöönsä aina uusinta teknologiaa. Automaation avulla palveluntarjoaja seuraa lämpölaitoksen huoltotarvetta, pellettien kiertoa ja täydennystarvetta kellon ympäri. Lämmöntuotantoa turvaa varalämmitysjärjestelmä, joka kytkeytyy tarvittaessa päälle automaattisesti. Tästä pääset pellettiverkkokauppaan tilaamaan pellettiä.

Riskitön, kustannustehokas ja nykyaikainen

Lämpölaitos toimitetaan asiakkaille avaimet käteen –periaatteella. Valittavana on 3 erikokoista laitoskokonaisuutta aina 500–950 kW:iin, joissa kaikissa varalämmönlähteenä toimii 300–500 kW:n kevytöljylaitteisto.

Asiakkaan kanssa solmitaan tavanomaisimmin kymmenvuotinen yhteistyösopimus, jonka mukaisesti Versowood ylläpitää, huoltaa ja valvoo laitosta.

- Rakennusluvan haettuaan asiakas osoittaa tontiltaan 8 x 12 m alueen, jolle laitos voidaan pystyttää. Lämpölaitoksen toimitusaika on neljä kuukautta ja elementtien saavuttua laitos saadaan tuotantovalmiuteen noin viikossa.

Sopimuskauden päätyttyä asiakas voi halutessaan lunastaa laitteet itselleen tai sopimusta voidaan jatkaa entiseen tapaan.

Hanke on asiakkaalle riskitön ja kustannustehokas. Aloituskustannuksia ei ole ja Versowoodin asiantuntijat avustavat tarvittaessa myös rakennusluvan hankkimisessa. Kiinteän perusmaksun lisäksi asiakas maksaa koko sopimuskauden ajan vain polttoaineen kulutuksen mukaisen energiamaksun.

Lue lisää ja tutustu kotimaiseen bioenergiaan Versowoodin verkkosivuilla.