Liimapuulla kevyttä kantavuutta rakentamiseen

Puun monikäyttöisyyttä ja kantavuutta voidaan parantaa liimaamalla puuta kerroksittain yhteen. Näin syntyvä liimapuu soveltuu vaativiin kohteisiin ja lisää visuaalisuutensa ansiosta rakennusten näyttävyyttä. Liimauksen ansiosta massiivipuulle tunnusomainen eläminen eliminoituu ja ekologista liimapuuta voidaan käyttää kaikkiin suuntiin halutun mittaisena ja muotoisena. Liimapuu on lujuuteensa verraten kevyt rakennusmateriaali.

Tutustu käyttökohteisiimme

Liimapuun käyttökohteita

Meiltä valmistuu vuodessa noin 140 000 m³ liimapuuta asiakkaan tarpeiden mukaan valmistettuna.

Miksi kannattaa valita liimapuu?

Versowood valmistaa kaikki liimapuutuotteet suomalaisesta kuusi- ja mäntysahatavarasta. Suomi kuuluu maailman parhaimpiin puunkasvualueisiin. Kasvukausi on erittäin lyhyt, vain 100 päivää vuodessa. Mitä hitaammin puu kasvaa, sitä korkealaatuisempaa on puuaines. Puu sitoo tehokkaasti hiiltä ja se toimii hiilivarastona koko elinkaaren ajan, esimerkiksi puurakenteissa yli 75 vuotta.

Ekologisuutensa ja kestävyytensä lisäksi liimapuu on myös paloturvallinen rakennusmateriaali. Puun pinnan palaessa syntyvä hiiltynyt kerros hidastaa puun ydinosan palamista ja näin liimapuun kantavuus palotilanteissa säilyy pitkään. Puuinfon Paloturvallinen puutalo -kirjassa käsitellään paloturvallisuuteen liittyviä asioita ja annetaan käytännönläheisiä neuvoja paloturvallisen puurakennuksen suunnitteluun. Tästä pääset sähköiseen kirjaan.

Valitsemalla liimapuun rakennusmateriaaliksi voit saavuttaa monia asennusteknisiä etuja kuten: asennus ei ole riippuvainen säästä tai vuodenajasta, työmaalla tehtävät työstöt onnistuvat tavanomaisilla työkaluilla, työstöt voidaan tehdä valmiiksi tehtaalla ja liimapuurunko kantaa täyden kuorman heti asennuksen jälkeen. Määrämittapalvelumme kautta on mahdollista tilata liimapuut halutun mittaisina eikä hukkaa synny ja lisäksi työ sujuu nopeammin työmaalla. Lue lisää liimapuuesitteestämme.

  • Ekologinen ja 100% kotimainen
  • puu sitoo tehokkaasti hiiltä
  • helppo asennus ja työstäminen
  • luja ja palonkestävä
  • antaa joustavuutta suunnitteluun
  • visuaalisesti näyttävä.

 

Valmistamme liimapuuta niin standardituotteina kuin asiakaskohtaisina projektituotteina.