Kyllästetyllä puulla kestävyyttä pylväisiin

Versowood on Suomessa puun kyllästämisen edelläkävijä. Käytämme kahta eri kyllästystekniikkaa; kreosoottikyllästystä ja suolakyllästystä. Käyttökohteen mukaisesti painekyllästetty puu on turvallinen ratkaisu, joka kestää vuodesta toiseen jopa kolminkertaistaen pylvään eliniän. Kyllästettyä puutavaraa voidaan myös työstää ennen kyllästystä. Toimitamme tuotteet käyttökohteesta riippuen joko ulkovarastoituina tai keinokuivattuina.

Verso kyllästetty liimapuutolppa

Teollisesti kyllästetty liimapuutolppa sopii erinomaisesti säänkestoa vaativiin ulkorakenteisiin. Käyttökohteen mukaisesti valittu kyllästetty puu on turvallinen ratkaisu, joka kestää vuodesta toiseen ja jopa kolminkertaistaa rakenteen eliniän. Kromi- ja arseenivapaa painekyllästysaine antaa tehokkaan suojan myös sieniä ja hyönteisiä vastaan.
VARASTOKOOT: 90 x 90 mm, 115 x 115 mm ja 3 ja 6 m pituudet.

Verso kyllästetty liimapuutolppa

Kyllästyksellä monipuolista kyllästettyä puuta


Suolakyllästetty puu sopii lähes kaikkeen ulkorakentamiseen kuten pylväisiin, ulkoverhouksiin, piha- ja parvekerakennelmiin, katoksiin, aitoihin ja puutarhakalusteisiin. Suolakyllästettyjen palkkien avulla saadaan kyllästetystä puutavarasta rakenteisiin erilaisia muotoiluja kuten esimerkiksi kaaria ja ristikoita.

Painekyllästys tehdään yksittäisille laudoille, jotka voidaan jälkeenpäin liimata, maalata tai lakata. Lakkausta ei kuitenkaan suositella kyllästetylle puulle, joka tulee auringon säteilylle altistuviin kohteisiin.

Suolakyllästettyä puutavaraa on saatavana sekä A- että AB-luokkaan kyllästettynä. Kyllästysluokan valinnassa on huomioitava kyllästetyn puutavaran tuleva käyttökohde ja sen vaatima puutavarakosteus.

A-luokan painekyllästettyä puuta käytetään maa-, vesi- ja betonikosketuksessa olevissa puurakenteissa. Lisäksi sitä käytetään turvallisuutta edesauttavissa rakenteissa kuten laitureissa, aitatolpissa, portaissa, kaiteissa, silloissa, parvekkeiden kantavissa rakenteissa sekä rakennusten alajuoksuissa ja alapohjarakenteissa.

AB-luokan painekyllästettyä puuta käytetään maanpinnan yläpuolisissa rakenteissa kuten aitalaudoituksissa, pihakalusteissa, terasseissa, pergoloissa, kukkalaatikoissa sekä hiekkalaatikoissa ja leikkikenttävarusteissa.

Kreosoottikyllästyksellä pitkäikäistä kyllästettyä puutavaraa

Kreosiittikyllästys

Kreosoottikyllästys sopii vaativiin kohteisiin ja kestää jopa yli 50 vuotta ilman huoltoa.

Prosessissa kreosootti painetaan valmiiseen palkkiin, jonka vuoksi painekyllästettävän puun suunnittelussa on otettava huomioon kyllästyslieriön tilavuus. Ruskea kreosoottikylläste antaa puulle parhaan suojan mikrobeja vastaan ja estää veden imeytymistä puuhun.