Versowoodin sahatavarakonttijuna saapui määränpäähänsä Ganzhoun kaupunkiin lauantaina 13.1.2018. Tämä oli ensimmäinen täysjunatoimitus Suomesta Kiinaan ja tärkeä virstanpylväs sekä Versowoodille että Kiinan ”One Belt One Road”–hankkeelle. Hankkeen tavoitteena on kehittää yhteistyötä ja yhteyksiä Kiinan, Euraasian ja Euroopan välillä.


Kuvassa: Median edustajia, asiakkaita, rautatieaseman ja logistiikkayrityksen henkilökuntaa, muita virkamiehiä ja yleisöä.


Konttijunassa oli noin 2 000 m3 Versowoodin sahatavaraa. Junassa oli 41 vaunua ja se oli noin 800 m pitkä. Matka alkoi Kouvolasta perjantaina 22.12.2017. Junareitti kulki pitkin perinteistä Trans-Siberian rautatiereittiä. Junamatka sujui odotusten mukaan, ilman mitään ongelmia.

Kuvassa: Herra Gu Jian Xia, Justin Gu Versowood myyntiagentti Kiina sekä Anna Ni Finpro.
Juna koristeltu juhlarusetilla ja tekstillä:
Kiina- Eurooppa juna, SF Express
Ensimmäinen Kiina- Eurooppa juna
Suomi - Ganzhou


Nankangin rautatieasemalla junaa vastaanottamassa oli Ganzhoun paikallishallinnon virkamiehiä ja median edustajia. Juna oli koristeltu ja nimetty: ”Ensimmäinen Kiina-Eurooppa juna”.

Kuvassa: Kiinan paikallishallinnon virkamiehiä: Ganzhoun varapormestari Jiangxin maakunnasta, Nankangin kaupunginjohtaja, paikallisia tulliviranomaisia sekä Justin Gu Versowood Kiinan myyntiagentti sekä Anna Ni Finpro.


Suomesta vietiin vuonna 2017 Kiinaan noin 1,7 miljoonaa m3 sahatavaraa, josta Versowoodin osuus oli lähes 300 000m3. Kiina on Versowoodin suurin vientimaa ja sen osuus on noin 12% liikevaihdosta.