Sertifiointi - luotettavaa puukauppaa

Meille on tärkeää, että toimintamme on tehokasta ja luontoa kunnioittavaa. Versowood-konsernilla on monipuoliset sertifioinnit niin puukaupan kuin valmistamiemme tuotteiden osalta.

Metsäsertifioinnin avulla varmistetaan, että metsänhoidossa sekä luontoarvot että puuntuotanto ovat tasapainossa. Ostamalla puuta sertifioiduista metsistä varmistamme metsän kestävän kasvun. Yhdessä voimme harjoittaa tuottavaa, mutta myös ekososiaalisesti kestävää metsätaloutta.

Kotimaista raaka-ainetta PEFC-sertifioiduista metsistä

Versowood-konserni on innovatiivinen vastuunkantaja ja tämän vuoksi teemme puukauppaa PEFC-sertifioiduista metsistä. Sertifikaatin kriteerit kohdistuvat mm. metsien monimuotoisuuden, metsän terveyden ja metsän kasvun turvaamiseen sekä luotettavaan seurantaan puuraaka-aineen alkuperästä.

Ostamalla Versowoodin tuotteita voit olla varma, että puuraaka-aine on peräisin hyvin hoidetuista metsistä. Puun alkuperäketju on varmistettu PEFC-standardin mukaisesti suurelta osin tuotteistamme (ks. sertifikaatti ohessa). Sahatavaran alkuperäketju on varmistettu myös FSC®  FSC-STD-40-004 ver 3.0, FSC-STD-40-005 ver 3.1, FSC-STD-40-003 ver 2.1 (lisenssikoodi FSC-C130470) standardin mukaisesti.

Sertifioitua liimapuuta

Versowoodin liimapuulle ja liimatulle sahatavaralle on myönnetty yleiseurooppalaisen EN 14080 -standardin mukainen CE-sertifikaatti. Lisäksi yrityksellemme on myönnetty Japanin JAS-standardin mukainen liimapuusertifikaatti.

Pakkaustuotteemme ovat sertifioituja

Versowoodin kuormalavat, kaapelikelat sekä puu- ja vaneripakkaukset ovat ISPM 15 -standardin mukaisia. Riihimäen, Muurlan, Valkeakosken ja Haukiputaan puupakkaustuotteiden tuotannossa, myynnissä ja palvelutoiminnoissa on käytössä  ISO 14001 -sertifikaatti.