Sibeliustalo, Lahti

Lahden Sibeliustalo on Vesijärven rannalla sijaitseva puinen kongressi- ja konserttikeskus, joka valmistui keväällä 2000. Arkkitehdit Hannu Tikka ja Kimmo Lintula ovat kertoneet suomalaisen metsän olleen heidän inspiraation lähteenä Sibeliustaloa suunnitellessa.

Metsä on tarjonnut suomalaisille "metsäläisille" aina ravinnon ja raaka-aineen, mutta siihen liittyy myös myyttisiä muistoja ja tuoksuja, se rauhoittaa olemuksellaan. Toinen luonnollinen suunnittelun lähtökohta oli rakennuspaikan teollinen historia, vanhojen tiilirakennusten mutkaton estetiikka ja veden läheisyys.

Sibeliustalo valittiin Puun Aika -kampanjan 1997–2000 pääkohteeksi, koska siinä oli löydetty innovatiivisia puurakenneratkaisuja. Sibeliustalo oli valmistuessaan Suomen suurin puurakennus sataan vuoteen ja se nimettiin puurakentamisen lippulaivaksi. Sibeliustalon pääsalia on kutsuttu akustiseksi ihmeeksi, joka tarjoaa ikimuistoisen musiikkielämyksen puun ja lasin talossa.

Versowoodin liimapuurakenteet ovat ekologisia, kestäviä ja arkkitehtonisesti upeita ratkaisuja. Suomalaista osaamista parhaimmillaan, jossa korkealaatuinen puuraaka-aine ja innovatiivinen suunnittelu yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.