Olemme olleet tukemassa Nastolan kesänäyttelyä ja 4.8.2021 on meidän kustantama ilmaispäivä. Lue lisää näyttelytiedotteesta ja lähde taidekokemukseen Nastolaan.

 

Luontoretkessä mukana huippunimiä ja kiinnostavia, nuoria, nousevia tähtiä

 

Nastolan ensi kesän Luontoretki-näyttelyn taiteilijoista suurin osa on nyt valittu. Mukana on sekä tämän hetken kuuluisimpia suomalaisia kuvataiteilijoita että nuoria, mielenkiintoisia nousevia kykyjä. Taiteilijoita tulee olemaan Nastola-seuran järjestämässä tähän asti suurimmassa ja monipuolisimmassa näyttelyssä yhteensä noin kolmekymmentä.

 

Nastolan kesänäyttely, Luontoretki, avasi ovensa 13.6. Virtuaaliavajaiset järjestetään päivää aikaisemmin. Näyttely on avoinna suurelle yleisölle elokuun 15:een päivään asti ja sen jälkeen elokuussa vielä viikonloppuisin. Luontoretki on kesän 2021 suurin, ympäristöaiheinen näyttely ja se on yksi Lahti, Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 yhteistyökumppaneista.

Näyttelypaikkana on jo viime vuosien tapaan Nastolan vanha kunnantalo, joka mahdollistaa paikalla toteutettavien tilateosten toteuttamisen.

Luontoretken yhteyteen tulee Pihapiiri-luontopolku, joka sijoittuu kunnantalon välittömään läheisyyteen. Taiteilijana on Kirsimaria E.Törönen, jonka reitillä nähtävät figuurit valmistetaan kierrätys-, vaneri- ja puumateriaaleista. Teos on luonteeltaan tarinallinen ja se toteutuu yhdessä Lahden kaupungin ympäristöpajan ja toimintakeskus Tienhaaran kanssa.

web-kesänäyttely-2.png

Luonto, kierrätys ja kestävä kehitys esillä

 

Näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja on valinnut tähän mennessä 23 taiteilijaa mukaan Luontoretkeen. Myöhemmin keväällä taiteilijalista vielä kasvaa LAB-ammattikorkeakoulussa ylempää amk-tutkintoa tekevillä kuvataiteilijoilla. Lopullinen taiteilijamäärä tulee olemaan noin 30. Näyttelyssä on nähtävissä maalaustaiteen lisäksi valokuva-, video- ja tilataideteoksia, veistoksia ja installaatioita.

Näyttelyyn valitut taiteilijat ovat: Noora Geagea, Svante Gullichsen, Terhi Heino, Henrik Härkönen, Soile Jääskeläinen, Jaakko Kahilaniemi, Jarmo Kallinen, Emmi Kallio, Joel Karppanen, Eetu Kevarinmäki, Anni Kinnunen, Veera Kulju, Laura Kärki, J.P.Köykkä, Eveliina Narkilahti, Mikko Paakkonen, Ville Räty, Pauliina Salminen, Kim Somervuori, Iiu Susiraja, Henri Tuominen, Samppa Törmälehto, Kirsimaria E. Törönen.

Kirsimaria E. Törösen lisäksi mm. Terhi Heino käyttää teoksissaan luonnon- ja kierrätysmateriaaleja. Hänet muistetaan erityisesti veistoksista, jotka hän teki käytetyistä teepusseista ja pienistä kalanevistä kootusta paidasta, joka kuuluu Seppo Fräntin Kiasmalle lahjoittamaan kokoelmaan.

Iiu Susiraja tunnetaan häntä itseään esittävistä performatiivisista valokuva- ja videoteoksista. Susiraja on  tällä hetkellä yksi  maamme tunnetuimmista kansainvälisistä kuvataiteilijoista.

Samppa Törmälehto on kuvataiteilija, jonka pääasiallinen väline on maalaus. Häntä on luonnehdittu tinkimättömäksi ja virtuaalimaiseksi maalariksi.

Nastolan kesänäyttely Luontoretki on avoinna 13.6. – 15.8. ti-su kello 11 – 17 paitsi 13.6., jolloin se on avoinna 11-18. Elokuun viikonloppuisin näyttely on avoinna suurelle yleisölle 29.8. asti ja koululaisryhmille sopimuksen mukaan myös arkipäivisin. Juhannusaattona 25.6. näyttely on suljettu.

 

Lisätietoja: Nastolan kesanäyttelyn kotisivuilla, josta myös lisää kuvia ja tietoja taiteilijoista tai Kirsti Tonttila, puh. 040 5050 677