Versowood on 15.3.2022 tehnyt sopimuksen Veisto Oy:n omistaman Kissakosken sahan liiketoiminnan ostamisesta ja toiminnan siirtymisestä Versowoodille  heinäkuussa 2022.

Kaupassa siirtyvät Kissakosken yksikön liiketoiminta, laitteet ja rakennukset. Noin 20 yhtiössä työskentelevää työntekijää siirtyvät Versowoodin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kissakosken saha sahaa vuodessa niin sanottuja pikkutukkeja noin 120.000 m3.

KIssakosken saha, Versowood

OSTO VAHVISTAA VERSOWOODIN ASEMAA ALUEELLISENA PUUNHANKKIJANA JA PUUPAKKAUSTOIMIALALLA

Tehdyllä yrityskaupalla Versowood vahvistaa asemaansa  puukaupassa noin 100 km alueella Kissakosken sahasta. Kissakosken saha sahaa 8-16 cm tukkeja, mikä tehostaa yhtiön puunhankintaa. Jatkossakin yksikkö jatkaa niin sanottujen pikkutukkien sahaamista, mikä tehostaa sahaamista myös yhtiön Otavan, Vierumäen ja Hankasalmen sahoilla, missä puunkeskikoko tulee nousemaan. Pikkutukkien sahauksesta tulee paljon pakkaustoimialan tarvitsemia lautoja ja parruja.

”Yrityskauppa vahvistaa Versowood-konsernin asemaa Suomen suurimpana yksityisenä sahaajana ja jalostajana. Tämä kauppa on mainio juttu olemassa olevaan kokonaisuuteemme. Se vahvistaa asemaamme puumarkkinoilla ja tehostaa sahausta muissa yksiköissämme sekä varmistaa pakkaustoimialan tarvitsemia raaka-aineita”.  Kertoo Versowoodin toimitusjohtaja Ville Kopra.

web-ville_kopra_001.png

 

Versowood Group -konsernin liikevaihto vuonna 2022 kesäkuussa päättyvällä tilikaudella tulee olemaan noin 650 miljoonaa euroa ja sahausmäärä 1,5 miljoonaa m3 sahatavaraa. Yritys työllistää kaikkiaan noin 850 henkilöä. Versowood valmistaa sahatavaraa ja sen erilaisia jatkojalosteita, höylättyjä, maalattuja, lujuuslajiteltuja ja kyllästettyjä tuotteita, liimapuutuotteita ja -rakenteita, puupakkauksia, puhelin- ja sähköpylväitä, puupellettejä sekä puusiltoja.

Vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ville Kopra, Versowood Oy, puh. 0500-235 701, ville.kopra@versowood.fi

pystylogo.png