Niemenharjun Matkailukeskus palkittiin Vuoden 2017 Puupalkinnolla

Puupalkinto jaetaan vuosittain kohteille, jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla. Palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien ja tänä vuonna annettu palkinto oli järjestyksessä kahdeskymmenes. Palkinnon myöntää Puuinfo.

Puupalkintokilpailuun saapui kaikkiaan lähes 30 ehdotusta. Niemenharjun Matkailukeskus voitti Vuoden 2017 puupalkinnon ja kunniamaininnan sai All Sea Pool ja yleisöäänestyksen voitti Nuorisokeskus Marttisen VIHTA-rantasauna.

Palkintoperusteena tuomaristo toteaa seuraavaa: ”Matkailukeskus Niemenharju edustaa erittäin korkeatasoista ja omaleimaista suomalaista puuarkkitehtuuria, johon ei tyylilainoja tarvita. Kohteen puun käyttö on teknisesti taitavaa. Niemenharjussa luonto ja arkkitehtuuri sulautuvat luontevasti yhteen. Suomalaisesta luonnosta tulee osa rakennuksen arkkitehtuuria. Rakennuksessa käydessään kävijä kokee myös luonnon läsnäolon.” Lue lisää Puuinfo sivuilta.


Niemenharjun matkailukeskus listattiin toukokuussa 2017 maailman hienoimmaksi huoltoasemaksi. Kannattaa pysähtyä Pihtiputaalla nelostien varressa (noin 140 km Jyväskylästä pohjoiseen). Lue koko artikkeli tästä.

Kuvat Marc Goodwin.