KPA Unicon ja Versowood ovat sopineet Otavan sahan mittavasta modernisoinnista. Otavan sahalle toimitettava kokonaisuus koostuu älykkäistä ja ympäristöystävällisistä energiaratkaisuista. Unicon Biograte 14 MW:n puhtaan energian biokattila korvaa vanhan 6 MW:n kattilan, ja jää nykyisen 10 MW:n kattilan rinnalle.

Lämpölaitoksella kuivataan sahalla tuotettava puutavara, sekä lämmitetään alueen teollisuuskiinteistöt. Lisäksi tuleva uusi kapasiteetti mahdollistaa kaukolämmön tuottamisen lähialueille. Polttoaineena laitos käyttää sahan sivutuotteena syntyvää kuusen kuorta. Uusi laitos otetaan käyttöön syksyllä 2023.

KPA Uniconin toimitukseen kuuluu vanhan kattilan korvaaminen uudella biokattilalla sekä Unicon Bag Filter -savukaasujen puhdistusjärjestelmä. Puhdistusjärjestelmän avulla pienhiukkaspäästöjä saadaan vähennettyä merkittävästi, mikä parantaa myös ilmanlaatua sahan ympäristössä. Lisäksi laitos varustetaan digitaalisella PlantSys-palvelualustalla, millä varmistetaan energiajärjestelmän tehokas ja varmatoiminen operointi.

21339_18.jpg

Kuva: Otavan saha, Versowood Oy

”Tällä investoinnilla varmistamme lämmöntuotannon häiriöttömyyden Otavan sahalla ja luomme myös pohjan sahan tuotantomäärien nostamiselle tulevaisuudessa. KPA Uniconin kanssa meillä on ollut luonteva ja hyvä yhteistyö, mikä helpotti päätöksen tekemistä KPA:n eduksi”, kertoo Ville Kopra, toimitusjohtaja, Versowood.

”Versowoodilla ja KPA Uniconilla on historiaa jo vuodesta 2018 alkaen, muun muassa Vierumäen lämpölaitoksen modernisoinnista. On mukavaa että yhteistyömme jatkuu nyt Otavan sahan energiajärjestelmän modernisoinnilla”, iloitsee Jukka-Pekka Kovanen, toimitusjohtaja, KPA Unicon.

Lisätietoja antaa:

Ville Kopra, toimitusjohtaja, Versowood, p. 040 023 5701, ​​​​​​

ville.kopra@versowood.fi

pystylogo.png

Jukka-Pekka Kovanen, toimitusjohtaja, KPA Unicon, p. 040 511 6234,

jukka-pekka.kovanen@kpaunicon.com

kpa.png

KPA Unicon

KPA Unicon on suomalainen yhtiö, joka on ollut puhtaan, uusiutuvan energian puolestapuhuja jo vuodesta 1990. KPA Unicon luo ja toteuttaa uusia puhtaan energian ratkaisuja ympäri maailman. Se myös uudistaa olemassa olevia tuotantojärjestelmiä uusiutuvia energialähteitä hyödyntävillä teknologioilla, ja varustaa energiantuottajia innovatiivisilla digitaalisilla työkaluilla. Yhtiön tavoitteena on johtaa keskustelua puhtaan energian puolesta ja tuottaa lisäarvoa sen kumppaneille. Yhtiön päätoimipaikka on Pieksämäellä ja se työllistää noin 210 energia-alan ammattilaista kahdeksassa eri maassa.

KPA Unicon on osa Partnera-liiketoimintakonsernia, joka luo toiminnallaan omistaja-arvoa ja kestävämpää tulevaisuutta. Partnera Oyj on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla.

www.kpaunicon.com/fi

Versowood

Versowood on Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja. Liikevaihto noin 650 miljoonaa euroa ja 850 työntekijää 12 yksikössä Suomessa. Kotimaisena perheyrityksenä Versowood tekee työtä sydämellä, tinkimättömästi ja viimeisen päälle. Vaalien rehellisyyttä, yhteistyötä ja uutta luovaa ajattelua. Versowood toimii huomisvetoisesti, rohkeasti ja jatkuvasti kehittyen, muuttuen ja muuttaen.

https://www.versowood.fi/fi